מי אני רוצה להיות?

"אני לא יכולה לראות אותך ככה יותר.
הקול שלך מעצבן אותי, הישיבה שלך מול המחשב כל היום, משגעת אותי. אפילו הנשימות הכבדות שלך, מוציאות אותי מדעתי. איך אדם יכול לשקוע לתוך עצמו בכזו מהירות? "

ואז פנתה אליי והוסיפה:
"ותביני, לפני הקורונה זה לא היה ככה.
הוא היה אדם שמח, מחייך, מתעניין, היו לנו שיחות טובות, סקס טוב, חיים טובים,
איך יכול להיות שקורונה אחת וכל זה נעלם?"

"אני לא יכול עם הקיטורים שלך כל היום.
מפריע לך לראות אותי יושב לרגע ללא מעש. 
כל היום תביא... תיקח.. תקפל.. תנקה.. 
כל היום צריך לקנות אוכל, 
הטיטולים עומדים להיגמר...
נשארו רק......... ולא משנה מה
תמיד צריך עוד משהו לקנות"

בהמשך השיחה הבנתי ששניהם בחל"ת
או כפי שהיא קוראת לזה
ח-יים 
ל-לא 
ת-קווה. 
הדאגה הכלכלית חונקת יותר מבעבר, משכורות לא נכנסות, ומנגד,  משכנתא, טיטולים, מיסים ושאר תשלומים, הכל ממשיך כרגיל. 

ביקשתי מהם שיחליפו תפקידים, שכל אחד ידבר מ"גרונו" של השני, מנקודת המבט של השני. 

כשהיא ראתה את הדברים מנקודת המבט שלו,
הבינה את כובד האחריות שהוא חש.
כשהוא ראה את הדברים מנקודת המבט שלה, 
הבין את הצורך שלה "להפעיל" אותו. 

נכון, המצב כרגע לא פשוט.
אך מחשבה על מה יהיה, 
לרוב, מביאה איתה סבל. 
במקום לחשוב על מה יהיה, 
ואין לנו אפשרות לנחש את העתיד,
חושבים על כאן ועכשיו.

איך אנחנו יכולים עכשיו להיטיב את המצב?
שאלה אחת ששניהם הסכימו לשאול את עצמם באומץ, שינתה את השיח ביניהם
"איזה אדם אני רוצה שהיא תפגוש כשהיא מסתכלת עליי?
איזה אדם אני רוצה שהוא יפגוש כשהוא מסתכל עליי?"

יש אדם אחד בעולם כולו שאנחנו יכולים לשנות,
אדם אחד!
את עצמנו!
יש בידינו כוח עצום להחליט מי אנחנו רוצים להיות בכל רגע נתון, בכל סיטואציה, בלי קשר לנסיבות החיצוניות,
איזה אדם אני בוחר.ת להיות היום? 

זה נכון כהורים -
איזה הורה אני רוצה שהילד שלי יפגוש היום? 
זה נכון בזוגיות -
איזה בן.בת זו אני רוצה להיות היום? 
זה נכון לכל תחומי החיים.
והבשורה הטובה היא שתמיד יש באפשרותי לבחור.

אז,
בחרו תחום, דווקא תחום חיים שפחות עובד לכם
ותשאלו את עצמכם
"מי אני רוצה להיות שם? 
איזו/איזה הורה, בן.בת זוג, ילד.ה, חבר.ה אני רוצה שהצד השני יפגוש כשהוא פוגש אותי? "
ופשוט היו מי שבחרתם להיות. 

ואם אתם מתקשים, אשמח לעזור. 

פוסטים אחרונים

New Paragraph

By haya pinhas 27 Jun, 2021
"הוא אף פעם לא מכין שיעורים לבד" "היא לא אוכלת כלום חוץ מצ'יפס ולחם" אני שומעת לא פעם הורים מתוסכלים המתלוננים על ילדיהם. המילים "תמיד", "אף פעם", "חודש שלם" ואפילו "כמעט תמיד" חוזרות על עצמן. כאשר אני שואלת שאלות כדי להבין יותר מה באמת קרה, אני מגלה עובדות שאינן תומכות בהכללות שההורים אמרו. הילד שאף פעם לא מכין שיעורים לבד – בבירור המציאות, התגלה שהוא לעיתים מבקש עזרה במקצועות רבי מלל וגם זה רק כשיש לו הרבה מאוד שיעורים. הילדה שלא אוכלת כלום חוץ מצ'יפס ולחם, אוכלת אצל הסבתא ואצל חברים גם מאכלים נוספים. עודדתי את ההורים לשוחח עם הילדים ולהבין מה עומד מאחורי ההתנהגות שלהם. הילד אוהב שאמא מקדישה זמן רק לו. כשהוא מציע לך שישחקו יחד, אין לה תמיד זמן. אבל כשהוא מתלונן על שיעורים, היא תמיד יושבת לידו. הילדה לא רואה שהיא מתעקשת. היא פשוט אומרת להם שזה מה שהיא רוצה לאכול והם נותנים. היא גם אוהבת את הדאגה שלהם סביבה. כאשר ממעטים להשתמש בהכללות ומאפשרים בירור של העובדות, מגלים הרבה פעמים מה באמת עומד מאחורי ההתנהגות של הילד. שימו לב מתי וכמה אתם משתמשים במילות הכללה/צמצום כמו: תמיד, כמעט תמיד, כל הזמן (כל ה...), אף פעם, פעם אחת, כלום, הכל.... כאשר אתם שמים לב שאתם מכלילים, שוחחו עם הילד, הבינו למה הוא בוחר להתנהג בצורה שהוא מתנהג . וחשוב שתגלו אמפטיה, אל תכנסו למגננה ובטח לא להתחשבנויות של "אבל פעם..." קבלו את מה שהילד אומר, הודו לו שהיה כן אתכם ושימו לב איך אתם יכולים להיענות לצורך, שנמצא מתחת להתנהגות שלו. הכללות יוצרות מיסוך ולא מאפשרות בירור ענייני למה הילד מתנהג כמו שהוא מתנהג. כאשר נצמדים לעובדות, מגלים שמנעד התגובות של הילד רחב יותר ממה שחשבו. וזכרו, אני פה לעזרתכם אל תהססו לפנות אלי גם בפרטי בכל שאלה, תהיה, אתגר שיש לכם.
By חיה פנחס 29 May, 2021
"' את צריכה לשמוע איך הוא מדבר אליי ליד החברים שלו" " היא מבטלת כל מה שאני אומר, בעיקר כשאנחנו ליד ההורים שלה". " אי אפשר להמשיך לחיות ככה, כשרואים רק כמה אני לא..." כל אחד רוצה שיתייחסו אליו בכבוד, חשוב לבדוק האם אנחנו מתייחסים בכבוד, בעיקר לקרובים לנו ביותר. פרופ' שלנגר , פרופ' באוניברסיטה העברית, בחוג לפילוסופיה, מדבר על שלוש משמעויות שהוא נתן ל"כבוד האדם": 1. Honor – "יִקר" . 2. Respect – הערכה. 3. Dignity –חשיבות האדם. 1. Honor – "יִקר" - כבוד האדם במובן של ה- Honor - יצירת קודים בהתנהגויות וטקסים, מנהגים קבועים שחוזרים על עצמם. זה יבוא לידי ביטוי בהתנהגות, בשפת הגוף, במרחק. בזוגיות זה יבוא לידי ביטוי באינטראקציה בין בני הזוג. חשוב לייצר את ה"ככה זה" אצלנו, כי זה שומר על המסגרת של הזוגיות. ב-Honor- אנחנו שומרים על המסגרת של הזוגיות שתורמת לחוויית הביטחון בתוך הזוגיות. לדוגמה: אחרי שהילדים נרדמים יושבים רבע שעה ומדברים, או כל מי שיוצא מהבית, ניגש לבן הזוג שנשאר בבית ונותן חיבוק ונשיקה. איך ה-Honor בא לידי ביטוי בזוגיות שלכם? מה חשוב לכם שיהיה שם, בתוך היחסים שלכם, שייצר את הסדר הזה, את הקדימות הזאת? אילו דברים הקבועים, שגרות הקבועות, דברים שחוזרים על עצמם יש בזוגיות שלכם? מהו ה"ככה זה" אצלנו שלכם? חשוב : - קבעו שגרות שמוסכמות על שניכם, חשבו מה ייתן לכם את ההרגשה שרואים אתכם, שאכפת מכם? - הוסיפו כל פעם מנהג אחד שמוסכם עליכם, כשהוא יהפוך לשגרה, הוסיפו מנהג נוסף . 2. Respect – הערכה - כאן כבוד האדם יבוא לידי ביטוי ביכולת שלנו לזהות שבן הזוג עשה מעשה ראוי ולשבח אותו על כך ולתת לו חיזוק חיובי על כך, לעודד אותו, להוקיר אותו ולהכיר בזה. כן, פרגון שייך לכבוד אדם. זהו צורך בסיסי אנושי, כשמישהו עשה מעשה ראוי, זה לא מובן מאליו, תפקידנו לסמן את זה, להוקיר את זה, להודות בזה, מהלב. איך ה-Respect בא לידי ביטוי בזוגיות שלכם? - באיזו דרך אתם מפרגנים אחד לשני? - מה האופן שבו האחר יודע שאתם מעריכים אותו? חשוב: - עשו לכם מנהג לומר, לפחות פעם אחת ביום, מילה טובה לבן הזוג. - ציינו לעצמכם , ואפשר גם לומר לו, לפחות פעם ביום, משהו שהוא עשה שהרחיב לכם את הלב, זה יכול להיות גם משהו קטן. 3. Dignity –חשיבות האדם - פרופ' שלנגר מפרש את Dignity כמשהו שיש לנו אותו. אלה קודים פנימיים שיש לנו והם אינם מותנים ותלויים בנסיבות ובמי אשר מולי. איך ה Dignity בא לידי ביטוי בזוגיות שלכם? - עד כמה אתם מביאים את עצמכם בזוגיות? - עד כמה אתם מרגישים שזה בטוח לכם להיות חשופים בזוגיות? חשוב - התייחסו בכבוד לבן הזוג כשאתם לבד ועל אחת כמה וכמה ליד הילדים או ליד אנשים. - זכרו כשאתם "מקטינים", מורידים מכבודו של בן הזוג, אתם מעידים בעצם על עצמכם, שזה בן הזוג שלכם. ואם אתם מתקשים, אל תהססו לפנות אלי , אשמח לעזור.
Share by: